Pogoji poslovanja

Pravila in pogoji podjetja UČILA INTERNATIONAL, d.o.o., Tržič:

1.     Splošni pogoji poslovanja in uporabe spletnega mesta

Spletna trgovina www.knjigameseca.si je last založbe UČILA INTERNATIONAL, d.o.o., Tržič, ki spletno trgovino tudi upravlja. Vsebine, objavljene v spletni trgovini, so last založbe UČILA INTERNATIONAL, d.o.o. in se lahko uporabljajo v nekomercialne namene, pri tem pa morajo ohraniti vsa navedena opozorila o avtorskih pravicah in se torej ne smejo prepisovati, razmnoževati ali kako drugače razširjati brez dovoljenja založbe Učila International d.o.o. Včasih se zgodi, da ne moremo zagotavljati popolne točnosti in zanesljivosti vseh objavljenih podatkov. Vsa opozorila bomo sprejeli resno in takoj popravili objavljene informacije. Ne prevzemamo odgovornosti za morebitne posledice, nastale zaradi uporabe informacij, objavljenih v tej spletni trgovini, ali začasnega nedelovanja spletne trgovine. Pridržujemo si pravico do dnevne spremembe vsebin, napak v cenah in napisanem besedilu. Z uporabo spletne trgovine obiskovalec oziroma kupec potrjuje, da sprejema opisane pogoje in se z njimi strinja.

2.     Varovanje osebnih podatkov

Zavedamo se, da je zasebnost obiskovalcev in kupcev v naši spletni trgovini na prvem mestu, zato vam zagotavljamo 100 % varstvo in zaščito vaših osebnih podatkov po Zakonu o varstvu osebnih podatkov (ZVOP-1-UPB 1).

Z registracijo v spletni trgovini soglašate, da vaše osebne podatke shranimo in jih uporabljamo izključno za potrebe izpolnitve naročila in drugo potrebno komunikacijo.

Ponudnik se zavezuje k trajnemu varovanju vseh osebnih podatkov uporabnika. Uporabnikovi podatki v nobenem primeru ne bodo predani nepooblaščenim osebam oz. tretji stranki, razen če bi tako zahteval zakon.

Vedno se lahko odjavite od prejemanja naše e-pošte, in sicer tako, da pišete na info@knjigameseca.si in zahtevate odjavo ali pa kliknete na povezavo na koncu poslanih novic.

Za varovanje osebnih podatkov je odgovoren tudi uporabnik sam, in sicer tako da poskrbi za varnost svojega uporabniškega imena in gesla.

Zbiranje in obdelovanje osebnih podatkov (npr. ime, priimek, elektronski naslov ali poštni naslov) so vse informacije, ki vas identificirajo. Osebnih podatkov ne zbiramo, razen ob vaši privolitvi, tj. ob nakupu ali sodelovanju v spletnih raziskavah ali spletnih nagradnih igrah. Založba Učila International, d.o.o. jamči, da bo osebne podatke varovala kot strogo zaupne.

Založba Učila International, d.o.o. bo uporabila vaše podatke zaradi tehničnih razlogov, administracije na spletnem mestu, da vam zagotovi dostop do posameznih informacij ali za splošno komunikacijo z vami. Podjetje Učila International, d.o.o. v nobenem primeru ne bo posredovalo vaših osebnih podatkov tretji stranki ali jih tržilo. Zaposleni v podjetju Učila International, d.o.o. so zavezani k spoštovanju in zaupnemu ravnanju z vašimi podatki. Založba Učila International d.o.o. podatke, ki jih dobi od potrošnika, obdeluje za namene direktnega trženja storitev, produktov in drugih aktivnosti podjetja, to pomeni uporabo osebnih podatkov posameznika zgolj in samo za namen ponujanja izdelkov, statistike, obdelave nakupnih navad, obveščanja o novostih, pošiljanja reklamnega gradiva in ponudb.

3.     Prepovedi

Na nikakršen način ni dovoljeno zlorabiti spletne strani www.knjigameseca.si. Nad njo ne smete izvajati nobenih kriminalnih dejanj: prenašanje ali distribuiranje virusov, trojancev ali drugih materialov, ki bi lahko tehnološko poškodovali spletno stran ali njen strežnik.

4.     Cene

Cene izdelkov v spletni trgovini so navedene v evrih (EUR/€) in že vključujejo DDV (davek na dodano vrednost).

5.     Naročilo

Uporabniku je pred oddajo naročila omogočen pregled celotnega naročila, vključno s ceno in količino artiklov. Ob morebitni napaki je uporabniku omogočena možnost vrnitve na stran za urejanje in popravek naročila.

Kupoprodajna pogodba med spletno trgovino knjigameseca.si in kupcem je v spletni trgovini sklenjena v trenutku, ko ponudnik kupcu pošlje prvo elektronsko obvestilo o statusu naročila. Od tega trenutka so vse cene in drugi pogoji sklenjeni in potrjeni ter veljajo tako za ponudnika kot za kupca. Kot kupec se šteje oseba s podatki, kot so navedeni ob sami oddaji naročila. Kasnejše spremembe podatkov o kupcu niso mogoče.

6.     Naročanje izdelkov, nakup

Za pregledovanje, brskanje po vsebinah ipd. ne potrebujete predhodne registracije.

Izberite vrsto knjižne škatle – naročnine (izdelek). S klikom na želeno vrsto knjižne škatle se vam odpre podstran s podrobnejšim opisom, sliko izdelka in podrobnostmi naročnin. Ko se odločite za nakup, z izbirnikom označite ustrezno trajanje naročnine in izberete gumb “NAROČI SE”. V košarici nato po želji zbirate in dodajate ali brišete izdelke. V kolikor želite naročiti zgolj enkratno knjižno škatlo brez naročnine, morate za to izbrati ustrezen izdelek. Ko ste izbiranje zaključili, izberete gumb “NA BLAGAJNO”, kjer so na eni strani prikazani vsi podatki za oddajo naročila. Podatki so razdeljeni v 6 sklopov:

1. Preverite količino in zneske vseh vnesenih artiklov v košarici.
2. Izpolnite vsa navedena polja.
3. V kolikor imate kodo za popust, jo vnesete v tem sklopu.
4. Izberete način plačila.
5. Izberete način dostave.
6. Znova pregledate izbrane artikle in vse, kar ste vpisali v naročilo. Na tej strani ima uporabnik možnost ponovno pregledati celotno naročilo in ga ustrezno popraviti. V kolikor se z navedenim strinjate, izberete »Z nakupom se strinjate z našimi pogoji in se strinjate s plačilom« ter kliknete na »ZAKLJUČI NAKUP«.

Izpiše se vam povzetek naročila z zaporedno številko in vsemi potrebnimi podatki. Naročilo lahko tudi natisnete. Kopija naročila se odpošlje tudi na vaš elektronski naslov.

Če sporočila ne bi sprejeli v nekaj urah, vas prosimo, da nas o tem obvestite na telefonsko številko 04 598 0000 (od 8. do 16. ure) ali na elektronski naslov info@knjigameseca.si.

Veljajo cene in druge ugodnosti (popusti, darila, način dostave, soudeležbe pri poštnini itd.) na dan oddaje naročila. Velja originalni račun, ki ga prejmete ob plačilu oz. dostavi v povezavi s splošnimi pogoji, objavljenimi na tej strani in potrjenimi ob oddaji naročila.

Kupec je dolžan preveriti pravilnost podatkov pred oddajo naročila, kasneje podanih ugovorov glede pravilnosti ne moremo upoštevati.

Prodajalec mora za dobavo blaga ali storitev izdati račun in ga izročiti kupcu.
VKLOPI RAZUM – ZAHTEVAJ RAČUN!

7.     Načini plačila

Ponudnik omogoča naslednje načine plačila:

        Plačilo po predračunu (s plačilnim nalogom na račun podjetja)

Naročene izdelke v spletni trgovini www.knjigameseca.si lahko plačate po predračunu, preko elektronskega bančništva (Klik, ProKlik …) ali osebno v najbližji bančni ali poštni poslovalnici. Ob oddaji naročila vam bomo posredovali predračun. V plačilni nalog vpišete potrebne podatke za izvedbo plačila. Ob prejemu plačila na naš transakcijski račun SI56 0292 2025 6190 672 (odprt pri NLB, d.d.) bomo naročene in plačane izdelke odposlali v navedem roku pošiljanja paketov. Rok za plačilo predračuna je tri (3) delovne dni. V primeru, da v tem času ne bomo prejeli plačila, razumemo, da odstopate od naročila, zato ga bomo preklicali.

        Plačilo ob končanem naročilu s plačilnimi karticami BA Maestro, MasterCard in Visa

Plačila se izvedejo preko plačilnega sistema Bankart (varni spletni plačilni sistem). Po zaključku naročila boste preusmerjeni na spletne strani, ki jih upravlja procesni center Bankart in banka, pri kateri imamo sklenjeno pogodbo o sprejemanju plačilnih kartic, kjer boste lahko izvedli postopek plačila. Pri izboru naročnin se vam bo izbrani znesek avtomatsko odtrgal s kartic vsak mesec na dogovorjeni datum.

8.     Preklic naročnine

V kolikor kadarkoli želite preklicati avtomatsko plačilo naročnine, lahko naročnino prekličete na telefonski številki 04 598 0000 (8.–16. ure) ali pišete na info@knjigameseca.si. Ko je naročnina preklicana, boste še vedno prejemali knjižne škatle, ki so preostale do konca vaše trenutne naročnine (to so škatle, za katere ste že plačali), vendar se vaša naročnina ne bo več avtomatsko obračunala ob koncu naročniškega plana. V kolikor imate kakršnekoli zadržke pri preklicu naročnine, nam pišite na info@knjigameseca.si.

9.     Dostava

Dostava je vključena v ceno paketov, naročeni paketi pa se odpošiljajo okrog 10. v mesecu. Za podjetje Učila International, d.o.o. pakete dostavlja pogodbeni partner Pošta Slovenije, ki večino paketnih pošiljk dostavi že naslednji dan po oddaji pošiljke, v dveh dneh po oddaji pa dostavi vse pakete. Prav tako zagotavlja sobotno dostavo za 60 odstotkov gospodinjstev, vsakodnevno pa nudi tudi alternativne oblike dostave. Če vas ob dostavi ni na navedenem naslovu, lahko paket prevzamete na vaši najbližji pošti.

Vključena dostava velja na območju Slovenije. Za pošiljanje izdelkov v tujino nam pišite na elektronski naslov info@knjigameseca.si

10.  Odstop od pogodbe

Kupec ima nepreklicno pravico odstopa v 14 dneh od prejema blaga na e-naslov info@knjigameseca.si oz. po pošti na Učila International, d.o.o., Tržič, Cesta Kokrškega odreda 18, 4294 Križe. Kupec lahko to stori z nedvoumno izjavo o odstopu od pogodbe v pisni ali elektronski obliki. Potrošnik ima v skladu s 1. odstavkom 43/č člena ZVPot pravico, da prejeto blago vrne v roku 14 dni po sporočilu iz 1. odstavka 43/č člena ZVPot oz. po sporočilu o odstopu od pogodbe.

Potrošnik sme opraviti ogled in preizkus prejetega blaga le v obsegu, kot je to nujno potrebno za ugotovitev dejanskega stanja in kot je to običajno v prodajalnah. V nasprotnem potrošnik odgovarja za zmanjšanje vrednosti blaga v skladu z 8. odstavkom 43/d čl. ZVPot, če je zmanjšanje vrednosti posledica ravnanja, ki ni nujno potrebno za ugotovitev narave, lastnosti in delovanja blaga.

Kupec pa je v primeru odstopa od pogodbe dolžan nositi stroške pošiljanja, ki nastanejo pri vrnitvi predmeta nakupa. Šteje se, da potrošnik pravočasno vrne blago, če ga pošlje pred iztekom 14-dnevnega roka za vračilo.

Podjetje vrne prejeta plačila potrošniku z enakim plačilnim sredstvom, kot ga je uporabil potrošnik, razen če je potrošnik izrecno zahteval uporabo drugega plačilnega sredstva in če potrošnik zaradi tega ne nosi nobenih stroškov. V primeru odstopa od pogodbe podjetje nemudoma oziroma najpozneje v 14 dneh po prejemu obvestila o odstopu od pogodbe vrne vsa prejeta plačila.

Ob vračilu pošiljki priložite originalen račun in navedite tudi svoj transakcijski račun.

Blago morate vrniti najkasneje v 14 dneh potem, ko ste nas obvestili o odstopu od pogodbe na naslov:
Učila International, d.o.o, Tržič
Cesta Kokrškega odreda 18
4294 Križe

11.  Reklamacija

Potrošnik lahko v primeru, da je prejel napačno vrsto blaga v primerjavi z naročenim ali poškodovano blago, le-to reklamira v roku osmih (8) dni od prevzema blaga tako, da piše na info@knjigameseca in zahteva obrazec za vračilo blaga, skupaj s kopijo originalnega računa, na zgoraj navedeni naslov. V primeru reklamacije lahko potrošnik v skladu z zakonskimi omejitvami zahteva zamenjavo izdelka, njegovo popravilo ali vračilo kupnine.

Izdelki, ki jih vračate, naj bodo nerabljeni in nepoškodovani ter v originalni embalaži in z vsemi prejetimi dodatki.

12.  Nesoglasja in spori

Morebitna nesoglasja ali spore, nastale glede tolmačenja ali izvajanja “Splošnih pogojev”, stranki rešujeta sporazumno. V primeru, da sporazum ni možen, je pristojno sodišče v Ljubljani.

13.  Spletni piškotki

Spletna stran uporablja piškotke za zagotavljanje boljše uporabniške izkušnje in spremljanje statistike obiska. O uporabi piškotkov so obiskovalci obveščeni ob prvem obisku spletne strani, za uporabo nekaterih piškotkov prosimo obiskovalca za njegovo privolitev. Obiskovalec lahko svojo odločitev v zvezi z uporabo piškotkov kadarkoli spremeni na tej spletni strani.

Spletna stran piškotkov ne posreduje zunanjim ponudnikom storitev.

14.  Naša pravica, da posodobimo dokument Pravila in pogoje poslovanja

Pridržujemo si pravico, da vsake toliko časa spremenimo pravila in pogoje poslovanja, da ustrezajo spremembam v tržnih pogojih, ki vplivajo na naše poslovanje, spremembam v tehnologiji, v plačilnih metodah, v zakonih in legalnih zahtevah pravnega sistema.

15.  Splošne informacije

Učila International, d.o.o., Tržič
Cesta Kokrškega odreda 18
4294 Križe
telefon: 04 598 0000
e-pošta: info@knjigameseca.si