Spomini in biografije

Izbrana knjižna naročnina vsebuje:

 • najnovejšo knjigo iz izbrane knjižne škatle,
 • dodatno knjigo ali dve,
 • uporabna presenečenja (4-6 v eni škatli).

Dostava je brezplačna.

Izdelek je na zalogi
Počisti

Naročnina se obračunava za nedoločen čas do vašega preklica. Preklic naročnine je možen kadarkoli, z uporabniškimi podatki, ki jih boste prejeli ob naročilu ali na info@knjigameseca.si. Knjižne škatle se pošiljajo okrog 10. v mesecu. Za več informacij in podroben cenik kliknite spodaj na zavihek Podrobnosti naročnine.

Knjiga meseca JANUARJA

Arsène Wenger

MOJE RDEČE-BELO ŽIVLJENJE

Avtobiografija

240 strani in 24 strani slikovne priloge

Filozofija vodenja mitskega trenerja in izjemnega menedžerja

Arsène Wenger je eden najbolj navdihujočih, najbolj skrivnostnih in najbolj spoštovanih nogometnih trenerjev. In to je zgodba njegovega življenja.

Wengerja, ki je v nogometnem svetu pustil močan vtis, trenerski poklic pa je spremenil v pravo umetnost, so zaradi pristopa do igre, strogosti in inovativnih idej pogosto imenovali ‘Profesor’. A kako je deček iz Duttlenheima v Alzaciji postal eden najbolj občudovanih trenerjev v zgodovini? Kako je lahko v Arsenalu sestavil sanjsko ekipo Nepremagljivih? Kako je kar 22 let vodil ekipe v tem starem in tradicionalnem klubu, ki se je nenehno spreminjal in v katerem je bilo sprva zaposlenih sedemdeset, nazadnje pa že kar sedemsto ljudi?

Arsène Wenger v knjigi pripoveduje o vseh svojih pomembnih odločitvah, o klubih, v katerih je treniral (od Cannesa preko Monaca in Nagoje na Japonskem pa vse do Arsenala), in o igralcih, ki jih je spremljal (George Weah, Lilian Thuram, Emmanuel Petit, Thierry Henry, Nicolas Anelka so le nekateri od njih). Z bralci deli najpomembnejše trenutke svoje kariere, čudovite zmage in strašne poraze ter predstavlja lastne vrednote v svetu nogometa, ki je že doživel svoje črne čase, pa tudi številne presežke. Skozi branje nam ponuja vpogled v svojo strastno zavzetost za nogomet in nam posreduje dragocene lekcije, ki mu jih je dal ta šport.

 • ARSÈNE WENGER ( oktober 1949, Strasbourg) je nekdanji francoski nogometni igralec in trener. Treniral je ekipo Nancyja, Monaca in krajši čas tudi ekipo japonske Nagoje, v nogometno zgodovino pa se je vpisal predvsem kot dolgoletni (1996–2018) trener londonskega Arsenala, s katerim je trikrat osvojil Premier ligo, štirikrat zmagal v pokalu FA in štirikrat osvojil angleški superpokal. Leta 2004 si je zadal cilj, da lahko ekipa pride do naslova brez ene same izgubljene tekme. Tako je leto dni pozneje Arsenal podrl rekord z devetinštiridesetimi zaporednimi zmagami. Wengerjev doprinos k nogometu je ogromen, tako glede treningov kot tudi glede prehrane igralcev; prav tako pa je veliko prispeval h globalizaciji nogometa v 21. stoletju. Trenutno je vodja globalnega nogometnega razvoja pri FIFI.

Wenger bo gost na spletni konferenci o marketingu in sponzorstvih v športu Sporto 21. in 22. januarja 2021, ki sicer poteka v Portorožu.

Preberite odlomek

Arsenal sem zapustil 13. maja 2018.

Ta klub je dvaindvajset let predstavljal vse moje življenje: bil je moja strast, moj vsakdan. Pri Arsenalu sem trenersko delo opravljal tako, kot sem si želel: imel sem velik vpliv na igralce, določal sem slog igre in zmagoval. Pri svojem delu sem imel popoln nadzor in hkrati svobodo sprejemanja odločitev, o čemer lahko trenerji dandanes le sanjajo.

Po vseh letih intenzivnega dela in življenja sem težko odšel iz kluba. Težko mi je bilo ob misli, da nisem tisti, ki odloča. Kljub vsemu je Arsenal še vedno del mene. Ljubiteljem Arsenala, igralcem, ki zdaj rastejo v klubu in s klubom, še vedno z navdušenjem rečem, da je to moj klub …

Petintrideset let sem živel kot profesionalni športnik, obseden s svojo strastjo. Nisem hodil v gledališče in kino, zanemarjal sem svoje bližnje. Petintrideset let nisem zamudil niti ene tekme, niti enega pokala, niti enega prvenstva, kar je zahtevalo železno disciplino, in še vedno živim tako: vstanem ob pol šestih zjutraj, telovadim, treniram, jem in pijem kot nekdanji igralci. Ne vem več, ali je to sploh še moja zavestna odločitev ali pa samo še navada. Toda to je edini način življenja, ki ga poznam. Mislim, da bi bil brez tega nesrečen. Če je sreča to, da ljubimo svoje življenje, lahko rečem, da sem vedno bil in sem še vedno srečen.

Se je pa v zadnjih letih v nogometu veliko spremenilo.

Nekatere spremembe so celo zame šokantne.

Spremenila so se lastniška razmerja v klubih, kjer so prisotni lastniki, ki delujejo na globalni ravni. Zgodila so se družabna omrežja, ki pomenijo za trenerje in igralce večji pritisk, igralci pa se po drugi strani zaradi vpetosti v ta omrežja soočajo s še večjo osamljenostjo. Nogomet se je spremenil tako v fazi priprav na tekmo kot tudi zaradi analiz po njej. Nekaj pa se ni spremenilo. Nogometnih devetdeset minut še vedno pripada nogometašem.

Podrobnosti naročnine

MESEČNA NAROČNINA NA KNJIŽNO ŠKATLO

 • 28,99 € na mesec,
 • sprotno plačilo avtomatsko vsakega 1. v mesecu,
 • naročnik lahko kadar koli prekine naročnino (vse plačane knjižne škatle bodo odposlane, vračilo denarja ni možno),
 • naročnik lahko zamenja vrsto Knjige meseca za naslednji mesec na elektronski naslov info@knjigameseca.si, do 1. v mesecu,
 • knjižne škatle bodo odposlane okrog 10. v mesecu.

TRIMESEČNA NAROČNINA NA KNJIŽNO ŠKATLO

 • 25,99 € na mesec oz. 77,97 € skupaj,
 • plačano vnaprej,
 • prihranek 3 € na mesec = 9 € v treh mesecih,
 • naročnina se obnavlja avtomatsko na vsake tri mesece (1. v mesecu),
 • naročnik lahko kadar koli prekine naročnino (vse plačane knjižne škatle bodo odposlane, vračilo denarja ni možno),
 • naročnik lahko zamenja vrsto Knjige meseca za naslednji mesec na elektronski naslov info@knjigameseca.si, do 1. v mesecu,
 • knjižne škatle bodo odposlane okrog 10. v mesecu.

ŠESTMESEČNA NAROČNINA NA KNJIŽNO ŠKATLO:

 • 24,99 € na mesec oz. 149,94 € skupaj,
 • plačano vnaprej,
 • prihranek 4 € na mesec = 24 € v šestih mesecih,
 • naročnina se obnavlja avtomatsko na vsakih šest mesecev (1. v mesecu),
 • naročnik lahko kadar koli prekine naročnino (vse plačane knjižne škatle bodo odposlane, vračilo denarja ni možno),
 • naročnik lahko zamenja vrsto Knjige meseca za naslednji mesec na elektronski naslov info@knjigameseca.si, do 1. v mesecu,
 • knjižne škatle bodo odposlane okrog 10. v mesecu.