Aktualne teme

Izbrana knjižna naročnina vsebuje:

 • najnovejšo knjigo iz izbrane knjižne škatle,
 • dodatno knjigo,
 • uporabna presenečenja.

Dostava je brezplačna.

Izdelek je na zalogi
Počisti

Naročnina se obračunava za nedoločen čas do vašega preklica. Preklic naročnine je možen kadarkoli, z uporabniškimi podatki, ki jih boste prejeli ob naročilu ali na info@knjigameseca.si. Knjižne škatle se pošiljajo okrog 10. v mesecu. Za več informacij in podroben cenik kliknite spodaj na zavihek Podrobnosti naročnine.

Knjiga meseca APRILA

Matt Abrahams

MISLI HITREJE, GOVORI PAMETNEJE

Kako dobro govoriti spontano

256 strani

Razvijte sposobnost za obvladovanje situacij, v katerih morate govoriti spontano – od javnega nastopanja in odgovarjanja v intervjuju do navezovanja stika z neznanci – s ključnimi strategijami predavatelja na Stanfordu, osebnega trenerja in gostitelja priljubljenega podkasta Think Fast, Talk Smart (Misli hitro, govori pametno). Ta sposobnost vam bo spremenila življenje.

Marsikoga je groza, ko mora svoje ideje povedati drugim. Pogosto imamo občutek, da za to nismo usposobljeni, zgrabi nas tesnoba in počutimo se kot štori. Strokovnjaki za javno nastopanje nam pomagajo na podlagi izkušenj z osredotočanjem na načrtovano komunikacijo, kot so predstavitve z drsnicami, predstavitve z napisanim besedilom ali formalni govori. Vendar pa večina naše poklicne in osebne komunikacije poteka v situacijah, v katerih moramo govoriti spontano. Kar na lepem se znajdemo v njih, brez priprave, zelo pogosto v zadregi in brez besed. Kako smo lahko kos takšnim situacijam in celo blestimo v njih?

Matt Abrahams, predavatelj na Stanfordu, gostitelj podkasta in strokovnjak za komunikacijo, v knjigi Misli hitreje, govori pametneje opisuje konkretne, uporabne spretnosti, ki celo najbolj prestrašenim govorcem pomagajo do uspeha, kadar morajo improvizirati z besedami. Predstavi znanstveno podprte strategije za obvladovanje tesnobe, za odzivanje na razpoloženje v prostoru in predstavljanje vsebine tako, da je jedrnata, relevantna, prepričljiva in zapomnljiva. Izhaja iz zgodb svojih strank in študentov ter prikaže najboljše prakse, ki nam pomagajo odgovarjati na vprašanja po predstavitvi, blesteti na pogovoru za službo, dati učinkovito povratno informacijo, klepetati, se opravičiti za spodrsljaje, prepričati druge in obvladati druge naloge z improviziranim govorjenjem.

Ne glede na to, ali vam potencialna stranka postavi nepričakovano vprašanje na sestanku ali pa se vse oči uprejo v vas na večerni zabavi, boste vedeli, kako obvladati situacijo kot profesionalci in se prikazati v najboljši luči. Misli hitreje, govori pametneje je razumljiv vodnik za komuniciranje, ki vam bo presenetljivo hitro pomagal osvojiti nove tehnike.

 

 • TA KNJIGA JE ZAČETEK IN JE LAHKO ODSKOČNA DESKA ZA TRAJEN PROCES RASTI IN RAZVOJA NA PODROČJU KOMUNIKACIJE.

Matt Abrahams je vodilni strokovnjak na področju komunikacije. Kot predavatelj (predava o vedenju v organizacijah) na dodiplomski poslovni šoli na Univerzi Stanford poučuje priljubljene predmete o strateški komunikaciji in učinkovitem predstavljanju v virtualnem okolju. Je prejemnik nagrade za poučevanje, ki ga njegova šola podeljuje alumnom. Poučuje tudi javno nastopanje in predmet Improvizirano govorjenje v programu za nadaljnji študij na Stanfordu.

Kadar ne poučuje, je zelo iskan panelni govorec, svetovalec za komunikacijo in osebni trener. Številnim ljudem je pomagal pri pripravi na pomembne govore, na primer na predstavitve na prvih kotacijah na borzi (IPO), na govore ob podelitvi Nobelove nagrade in nastope na TED-u in Svetovnem gospodarskem forumu. Njegovi govori na spletu pritegnejo na milijone gledalcev in je gostitelj priljubljenega, nagrajenega podkasta Misli hitro, govori pametno (Think Fast, Talk Smart). Njegova knjiga Speaking Up without Freaking Out: 50 Techniques for Confident and Compelling Presenting (Govorite brez strahu: 50 tehnik za samozavestno in prepričljivo predstavljanje) pomaga širokemu občinstvu obvladovati strah pred govorjenjem in predstavljati stvari samozavestneje in pristneje.

Za sprostitev in pomladitev uživa v pohodništvu z ženo, v pogovorih in gledanju športov z otrokoma, v druženju s prijatelji, poleg tega pa je še vedno ponižen karateist.

 

Iz recenzij:

Temeljna knjiga. Matt Abrahams ima dar za ponazarjanje zapletenih konceptov na razumljiv način

in ​​preprosto za uporabo.

Daniel H. Pink, avtor uspešnic Zagon in Kdaj

Misli hitreje, govori pametneje pomeni zlati standard v komunikacijski praksi. Mattov šeststopenjski pristop k samozavestnemu in jasnemu govorjenju v spontanih situacijah pomaga umiriti živčni sistem, da se lahko osredotočite na tisto, kar je pomembno: ustvarjanje povezave z občinstvom in odzivanje v trenutku. Če imate težave s kakršno koli komunikacijo, je ta knjiga za vas.

David Eagleman, nevroznanstvenik, pisec, poslovnež, svetovalec in avtor uspešnic Prikrito in Živo omrežje

S knjigo Misli hitreje, govori pametneje se lahko naučite voditi skoraj vsak pogovor. Abrahamsovi primeri iz resničnega življenja in praktični nasveti predstavljajo načrt za obvladovanje hitrega razmišljanja in samozavestnega govora in popoln vodnik za strokovnjake, učitelje, starše – ali kogarkoli drugega, ki govori.

Charles Duhigg, avtor uspešnic Moč navade in Pametnejši, hitrejši, boljši

 

Citati:

 Ko boste naslednjič čutili negativno čustvo, na primer tesnobo, se opomnite, da vi in čustvo niste eno in isto. Predstavljajte si, da ste nekdo drug, ki opazuje, kako doživljate to čustvo.

Ko boste naslednjič v položaju, v katerem boste morda morali spontano govoriti, pridite pripravljeni z vprašanjem za občinstvo in ga postavite, če vas bo kaj zmedlo.

Ko morate nepričakovano govoriti v javnosti ali mislite, da se boste znašli v takšnem položaju, primite kaj hladnega, na primer steklenico ali kozarec vode.

 

Podrobnosti naročnin

MESEČNA NAROČNINA NA KNJIŽNO ŠKATLO

 • 33,99 € na mesec,
 • sprotno plačilo avtomatsko vsakega 1. v mesecu (razen junija 2020, ko je plačilo že ob naročilu),
 • naročnik lahko kadar koli prekine naročnino (vse plačane knjižne škatle bodo odposlane, vračilo denarja ni možno),
 • naročnik lahko zamenja vrsto Knjige meseca za naslednji mesec na elektronski naslov info@knjigameseca.si, do 1. v mesecu,
 • knjižne škatle bodo odposlane okrog 10. v mesecu.

TRIMESEČNA NAROČNINA NA KNJIŽNO ŠKATLO

 • 30,99 € na mesec oz. 92,97 € skupaj,
 • plačano vnaprej,
 • prihranek 3 € na mesec = 9 € v treh mesecih,
 • naročnina se obnavlja avtomatsko na vsake tri mesece (1. v mesecu),
 • naročnik lahko kadar koli prekine naročnino (vse plačane knjižne škatle bodo odposlane, vračilo denarja ni možno),
 • naročnik lahko zamenja vrsto Knjige meseca za naslednji mesec na elektronski naslov info@knjigameseca.si, do 1. v mesecu,
 • knjižne škatle bodo odposlane okrog 10. v mesecu.

ŠESTMESEČNA NAROČNINA NA KNJIŽNO ŠKATLO:

 • 29,99 € na mesec oz. 179,94 € skupaj,
 • plačano vnaprej,
 • prihranek 4 € na mesec = 24 € v šestih mesecih,
 • naročnina se obnavlja avtomatsko na vsakih šest mesecev (1. v mesecu),
 • naročnik lahko kadar koli prekine naročnino (vse plačane knjižne škatle bodo odposlane, vračilo denarja ni možno),
 • naročnik lahko zamenja vrsto Knjige meseca za naslednji mesec na elektronski naslov info@knjigameseca.si, do 1. v mesecu,
 • knjižne škatle bodo odposlane okrog 10. v mesecu.